Aylara Göre Zeytin Bakım Takvimi : Haziran 2020

Konu : Tarım

Yeni yılla birlikte dünyamızı ve ülkemizi zora sokan Korona süreci artık yeni normal hayatla birlikte son erdi gibi duruyor.

Yeni yılla birlikte dünyamızı ve ülkemizi zora sokan Korona süreci artık yeni normal hayatla birlikte son erdi gibi duruyor. Daha fazla evlere kapanamaz insanlar. Bu hususta güvenlik kuvvetlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve tarımsal üreticilerimiz hiçbir kısıtlama olmadan işlerine devam ettiler. Hepsine ayrı ayrı minnet borçluyuz.

 

Bizi korona sınırlandırmadı ancak iklim hiç istediğimiz gibi gitmedi. Stres koşullarını tahmin edin deseler en kötü senaryoyu yazın deseler mayıs ayında yaşadığımız günler gibi kötü senaryoyu düşünemezdik. Birden 40 dereceye yükselecek, sonra belli yerlere kar düşüren soğuk hava gelecek deseler inanmaz istemezdik ama yaşadık. Nasıl bir hasar bıraktı haziran ortasında çok daha net göreceğiz. Tam da işlerin açıldığı sene… kısmetimiz kadar yiyeceğiz. 

 

Kaç aydır dünya üzerinde hareketlilik olmaması, kirlenmeyi azalttı. İstanbul’dan Uludağ göründü Beşiktaş’da kuş sesleri duyuldu. Demek ki doğayı korumak lazımmış. Demek ki doğal hayatı koruma köylere gidip kahvaltı yapmak değilmiş. Hava kirliğinin azalması güneşin daha çok etkisinin olacağına işaret eder. Ayrıca 100 gündür güneşte patlama da olmamış.  

Yazının devamı