Eylül 2017 / SAYI: 46

-
Gıda Atıkları
Önce gıda atığı tanımı ile başlayalım. İnsan tüketimi için üretilmiş ancak insan tarafınca tüketilmemiş olan gıda ürünleri! Dünya genelinde gıda atıklarını geri dönüştürme henüz yeni yaygınlaşmaya başlamış ama hala emekleme döneminde olan bir program.
-
Kazdağı Ekofest’in Geleneksel Çorbası
Bu yılki Eko festivalin teması; “Hayat Topraktan Doğar” Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yıllardır bu festivali büyük özverilerle Kazdağı’nın doğal varlıklarını koruma ve yaşatmaya dikkat çekme adına gerçekleştiriyor.
-
Akdeniz'deki Ruh İkizim: Kaş
Denizi olsun, yemek yediğim yerler olsun, sokakları olsun, gece gittiğim barları olsun, Kaş benim için gerçekten çok sevdiğim ve her yaz mutlaka gitmeyi planladığım bir yer oldu. Hem küçük, hem samimi, hem de uygun fiyatlı...
-
Haliç’in Başına Gelenler
Zaman içerisinde Haliç artık pislikten kayıklara dahi binemediğimiz, hem görsel hem de duyusal koku pisliği ile tanınan bir yer olmuştu Haliç.
-
GDO’lar Arı Kovanına Çomak Sokmak mı?
GDO olarak bildiğimiz genetiği değiştirilmiş organizmalar en fazla tarım alanında gelişme göstermiştir. GDO’larla ilgili birçok araştırma ve çalışmayı incelediğimizde, birbiriyle taban tabana zıt denilebilecek kadar farklı sonuçlara ulaşıldığını görüyoruz
-
Tohumun Doğadaki Serüveni ve Çocuklarımız
Çocukların dalından kopararak yediği meyveyle ve toprakla bütünleşmesinin, hasat zamanı toprak ana ile en lezzetli sofralarda buluşmanın tadını çıkarmaları bizim için mutlulukların en büyüğü.
-
Buğday Tartışmaları ve Yerel Buğdayların Önemi
Tarihsel araştırmalar, modern buğdayların aslında sanıldığı gibi makro-ekonomi ve verim açısından başarılı bir örnek olmadığını göstermektedir. Verim ve ekonomik büyüme miktarları sürekli artış göstermiş olsa da bunun bedelleri olmuştur.
-
Uzak Diyarlardan Öyküler: Annemin Köpüğü
Erika gerçek karşısında keskin duruyor, göğsüne yavaşça dolan nefese yeniliyordu.Yeni bir hayata başlaması için, bu anda, göğsünden tarihine acıyla batan bu cümleyi yavaşça kendine üflemesi gerekiyordu: "Tanrı bana hiç inanmamış ki..."
-
Kolayca Bırakın Gitsin: Kağan Bayraktaroğlu Röportajı
Sedona Yöntemini şimdiye kadar hiç duymamış olabilirsiniz ancak bir hedefiniz var ve sürekli önünüze engeller çıkıyorsa ya da yaşadığınız travmayı bir türlü atlatamıyorsanız o zaman başvurulacak en iyi adreslerden biridir Kağan Bayraktaroğlu.
-
Sürdürülebilir Kalkınmada Kooperatifler ve Yerel Yönetimler
Tüm ülkelerce, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleşmesinde, kırsal alanda yaşayan nüfusun yaşam standardının geliştirilmesi en önemli hedef olarak görülmektedir. Bu yolda kooperatiflerle yerel yönetimlerin işbirliği son derece önemlidir.
-
FAV Türkiye Fuarı
Bir ilke imza atan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Sebze Meyve, Kuru Gıda ve Kesme Çiçekçilik sektörlerini FAV TURKEY’de bir araya getiriyor.
-
Toplu Yaşam Yerlerinde Yağmur Sularının Günlük Hayatta Kullanımı Projesi
Tatlı su kaynaklarımızı boşa harcamamak gailesi ile günlük hayatta kullandığımız temizlik ve tuvalet sularının yağmur suyundan elde edilmesi fikri önderliğinde aşağıdaki şekildeki gibi bir düzenek oluşturuldu.
-
Palmiye Kırmızıböceği: Türkiye'de Hızla Yayılan Bir Tehlike
Bilimsel adı Rhynchophorus ferrugineus olan Palmiye kırmızıböceği, Türkiye’ye topraklı bitki girişine izin verilmesi sonucunda ithal edilen palmiye ağaçlarıyla, 2005 yılında bulaşmış ve arada geçen süre içinde hızla yayılmıştır.
-
Tarım ve İklim Değişikliği
Küresel ısınma ve buna bağlı olarak oluşan iklim değişiklikleri, etkileri ve sonuçları açısından dünyanın bütün ülkelerini yakından ilgilendiren önemli bir sorun niteliğindedir.
-
İçindekiler - Hakem Heyeti ve Yayın Kurulu