Mart 2017 / SAYI: 40

-
Yabancı Otların Yararları
Yabancı otları yok etmekten ziyade kültür bitkileriyle birlikte, nasıl yan yana yetiştirebiliriz diye düşünmek ve uzmanına danışmamız gerekmektedir. Her tarla ve bahçe için ayrı çözümler üretmemiz gerekmektedir.
-
Yöresel Peynirler VI - Akdeniz Bölgesi
Akdeniz bölgemiz, mutfak kültürü ve beslenme alışkanlıkları Doğu Akdeniz ve Batı Akdeniz bölgelerinde farklılık göstermektedir.
-
Kursağımızdan Geçenler
Her insan, evrensel insan hakları çerçevesinde beslenme hakkına sahiptir. Beslenme hakkı, insanlık hakkıdır. Ne yazık ki, yeryüzünde beslenme konusunda derin bir adaletsizlik olduğu aşikâr.
-
Beslenme ve Göz
Pek çok insan en önemli organınız hangisi dendiğinde göz diyecektir. Dergimizin konularından olan gıdaların ve dolayısı ile beslenmenin acaba gözümüz üzerine etkileri nedir?
-
Fonskiyonel Gıdalar
Özel bir şirkette satış müdürü olarak görev yapan Seçkin Tüzün ile fonksiyonel gıdalarin ne olduğu ve faydalarından bahsettik. Sağlığına düşkün, kilo vermek isteyen okurlar Seckin bey’in bizlerle paylaştığı güzel bilgiler aşağıdaki gibidir.
-
Son Günlerin Trendi D Vitamini Analizi
Son zamanlarda Vitamin D analizi trend haline geldi. Gerek hekimler gerek laboratuvarlarda bu analizi yapan analistler ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.
-
Bir Kadınlar Günü Yazısı: Çiftçi Kadının Emeği Ne Olacak?
Mart ayındaki en güzel günlerden biri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bu güzel gün kimileri için sermayenin, kapitalist sistemin bir oyunu, kimisi için feminist bir hareket, kimisi için gereksiz bir eylem, kimisi için de önemli güzel bir gün.
-
Ekolojinin Korunmasıyla Kırsal Turizm
Kırsal turizm kırsala ait turizm demektir. Bu alanlarda yaşayanların kültürlerini, diğer kültürlerle etkileşimleri olsa bile, değiştirmeden koruduğu, tanıttığı bir turizm türüdür ve yılın her ayı yapılabilir.
-
İçimizdeki Göğün Derinliklerine Yolculuk: Edinburgh ve Glasgow
Bir Anadolulu olarak ben de Mel Gibson’un Cesur Yürek’indeki yüzü mavilere boyalı William Wallace ve İskoçyalılar’a hayran kalanlardanım. Lakin aradan çok zaman geçince “olgun” halim, havası kasvetli bu topraklara “bira” ve keşif için çıkageldi.
-
Soframıza Koyamadığımızı, Sofranıza Koymuyoruz
Son zamanlarda Demre’de sesler yükselmeye başladı.“Soframıza koymadığımızı, sofranıza koymuyoruz”.Medyada bazen maalesef tarımsal açıdan üzücü haberlerle karşılaşıyoruz,yanlış bir gündem oluşturuluyor ve zaten zor durumda olan çiftçi daha da zorda kalıyor
-
Yeniköy'e Taş Yağdıracaklar
Kuşadası Yeniköy’de bir firma tarafından Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne verilen dosyadaki bilgiler yeterli görülerek “Kalker Ocağı (Patlatma) ve Karma-Eleme tesisi kurulmasına “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.
-
Allelopatik Yaşam Stratejisi
19. yüzyıla kadar hiç sona ermeyen zorlu görev, insan soyunun ve çevresinin doğal etkenlere karşı korumasıydı. Ama bu yüzyılda yeni bir ihtiyaç doğmuş: ‘Doğayı insana karşı korumak.’ olduğunun altını çizer yönetim bilimcisi Peter F. Drucker.
-
Çevreci, Sağlıklı ve Ticari Bir Üretim Sistemi: İkilemde Organik Tarım
Son dönemde sürekli vurgulamaya çalıştığım konu organik tarımın ticari faaliyetlere ilişkin bir tanımlama olduğudur. Yani organik ürünün sağlıklı, çevreci olduğu kadar ‘Ticari Meta’ olduğu da dikkate alınmalıdır.
-
Türkiye'de Ziraat Mühendisi Olmak
Elimden gelse tutup herkesi tek tek söyleyeceğim ama şimdilik buradan ziraat mühendisi adayı arkadaşlara sesleniyorum bu gidişe dur demek biraz da sizin elinizde. Sevin severek okuyun şu mesleği, sevmiyorsanız bırakın okumayın seçmeyin.
-
İçindekiler-Hakem Heyeti ve Yayın Kurulu