Eylül 2016 / SAYI: 34

-
Çöpsüz (ya da Paketsiz) Bir Hayat
Amerika’da yaşayan bir hanımefendi hayatının son 2 yılında sadece küçük bir kavanoz kadar çöp çıkarmış. E, haliyle ilgi çekici!
-
Yöresel Peynirler - I
Tüketicilerin yöresel veya geleneksel peynirlere gün geçtikçe ilgisi artarken buna koşut yöresel ürün satan marketler çoğalmaktadır. Apelasyon E-Dergi’de bu aydan itibaren "Yöresel Peynirleri" belli bir sistematik içerisinde ele almaya çalışacağız.
-
Gıdanın Güvenle İmtihanı
Gıda ile ilgili bildiklerimiz ne kadar gerçek? "Gıda güvenliği", "Sağlıklı gıda", "Dengeli beslenme" gibi kavramlar gerçekte neyi ifade ediyor?
-
İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi
İklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi, gıda güvenliğini tehdit etmektedir. İklim değişikliğinin önemi yeterince iyi anlaşılmazsa, tarım sektöründe çalışanlar yoksulluğu daha derinden hissedeceklerdir.
-
Tarımda İnovasyon
Tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, taşınması, depolanması, yiyeceğe dönüştürülmesi, hammadde yapılması, pazarlanma ve sunum sistemini de kapsayacak fikir ve metotlarla katma değer yaratan ürün ve hizmetlerin tamamını “Tarımda İnovasyon" olarak tanımladım.
-
Kahve Sanatı ve 3.Dalga/Nesil Kahve
Son yıllarda kahvenin üçüncü boyuta geçmesiyle dört bir yandan kahve kokuları hızlı bir şekilde yükselmeye başladı.
-
Çağrım Zeytin Üreticisine ve Sanayicisine
Geçtiğimiz ay tüketicilerimize çağrıda bulunmuş ve zeytinyağı tüketmeleri, tükettirmelerini istemiştim. Bu ay da çağrım çiftçimizden ürünü ambalajlayıp satan tüm sektörün bileşenlerine olacak.
-
Yerellik, Küçük Çiftçiler ve Okullar
Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Bu tatlı telaş içinde beslenme konusu tüm önemiyle kafaları meşgul ediyor. Günümüz koşullarında sağlıklı gıda, dengeli beslenme ve gıda güvenliği konuları her yerde olduğu gibi okullarda da önemli hal aldı.
-
Mucize Tohumlar: Çörek otu
Çörek otunun tedavi ettiği hastalıkları ve insan sağlığına olan faydalarını bu yazımızda detaylı olarak ele alacağız. En baştan söylemeliyim ki, bu yazıda yer alan bilgiler kulaktan duyma hurafeleri içermez.
-
Hobi Sebzeciliğine Başlarken
Hobi, zevk almak için yapılan işler olarak tanımlanıyor. İnsanlara sorulduğunda kimi kitap okumak, sinemaya gitmek, bir müzik aleti çalmak, resim yapmak benzeri uğraşlarından söz eder. Hobi bahçeciliği de günümüzde giderek yayılan bir uğraşı şekli.
-
Şarabım Ne Kokuyor?
Şaraptaki hoş kokulu bileşikler bir melodinin giriş notaları, tadım esnasında algılanan duygunun ise senfoni olduğu düşünülebilir. Ancak giriş notalarınin bize keyif vermediği durumlarda, eserin devamını dinleme arzumuz da olmayacaktır.
-
Müge Çevik ile Mutluluk ve İlişkiler Üzerine
Mutluluk Kulübü, İlişkisi Var yazarı, Şapka Danışmanlık kurucusu Müge Çevik ile Tuğba Tolon mutluluk ve ilişkiler üzerine konuştu.
-
Bir Zeytin Hasadına Daha Yaklaşırken "BIOL Kids Prize"
20-21 Mart 2016 tarihinde Lecce-Puglia’da yapılan BIOL yarışmasını izleme şansım oldu. Profesyonellerce derecelendiren organik zeytinyağları, bir de çocuklardan oluşan bir jüriyle BIOL Kids Prize olarak ayrıca bir kategoride değerlendiriliyor.
-
Bilgi ve Hakikat
Bilgi, insan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünüdür. “Yeniden hatırlamaktır” Sokrates’e göre. Hakikat ise: Düşünülen, tasarımlanan, imgelenen şeylere karşıt olarak var olandır.
-
Türkiye-Rusya ilişkileri; Şangay’a doğru mu?
Türkiye 15 Temmuz akşamı adeta uçurum kenarından döndü. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya gezisi son derece önemliydi. Sonuçta tarım ürünlerine konan ambargonun kalkması Türkiye tarımı için son derece önemli.