NİSAN 2016 / SAYI: 29

-
Gen Transfer Devri Kapanıyor Mu?
Biyoekonomi ile bitki – hayvan ve diğer canlıların araştırma, geliştirme, üretim ve kullanımı için artı değerler üretilerek ekonomik kazanç sağlanması hedeflenmektedir.
-
Tarımsal Desteklerin Önemi
Ben ziraatçıyım; aklım ekonomiye ve dev şirketlerin aldığı sübvansiyonlara pek ermez. Ama tarım sübvansiyonları konusunda söyleyecek birkaç sözüm olması kaçınılmaz…
-
Beslenmede Yin-Yang ve Ötesi
“Beslenmede Yin-Yang ve Ötesi” adını verdiğim bu yazımda Yaşam Enerjisini çıkış noktası olarak alıp, beslenmemiz ile birbirlerine olan etkileri ve öneminden bahsedeceğim.
-
Yeraltı Su Kaynaklarımızın Önemi
Yeraltı suyu, yeraltındaki geçirimli jeolojik ortamın doygun bölgesinde bulunan kuyuları, kaynakları ve akarsu, göl, deniz gibi kütlelerini besleyen sudur ve özellikle de tarım için hayatidir.
-
Sütte Kriz ve Müdahale
Bugün sahaya bakıldığında süt sektöründe 2008-2009 krizine benzer bir durum görülüyor. Birçok bölgede inekler kasaba gitmeye başladı bile. Bunun yaygınlaşmasından korkuluyor. Çünkü müdahaleye rağmen et fiyatları oldukça yüksek.
-
Bitkilerde Doku Kültürü Yöntemi ve Uygulama Alanları
Bitkilerin çoğaltımında, vejetatif ve generatif üretim tekniklerinden yararlanılmaktadır. Bu yöntemde sterilizasyon çok önemli olduğu için bitki doku kültürü laboratuvarı dizaynında bu konu ön plana çıkartılarak organizasyon gerçekleştirilmelidir.
-
Bağcılıkta Neden Anaç Kullanıyoruz?
Evet neden bağ tesis ederken asma anacı kullanıyoruz? Birinci ve en bilinen nedeni filoksera (Viteus vitifoliae).
-
Bağlarda Görülen Ana Fungal Hastalıklar ve Mücadele Programı
Bağlarda Görülen Ana Fungal Hastalıklar ve Bağcılık İlaçlama Programı ile karşınızda bağda ölükol (phomopsis viticola), bağ mildiyösü (plasmapora viticola) ve bağ küllemesi (erysiphe necator).
-
Gıda Güvencesini Sağlanmanın Anahtarı: Sürdürülebilir Gıda Sistemleri
Açlığın çok öne çıktığı şu günlerde, Gıda Güvencesini Sağlanmanın Anahtarı Sürdürülebilir Gıda Sistemleri ve Topluluk Destekli Tarım Modelleri
-
En Güzel Zeytinyağını Ürettim!!!
Geleneksel olarak düzenlenen kalite yarışması ülkemiz zeytinyağcılığı açısından önemlidir.Geçmiş yıllarda her bölgeden üreticilerimiz benim zeytinyağım en güzeli derken bugün en güzeli tarafsız bir şekilde Zeytindostu Derneği'nce değerlendirilmektedir.
-
Mikoriza Mantarları ve Tarımsal Açıdan Önemi
Doğadaki bitki türlerinin %95’ten fazlasının kök yapıları mikoriza mantarları ile simbiyotik bir yaşam içerisindedirler. Özellikle bazı tür bitkiler için mikorizaların çok daha büyük bir önem taşıdığı düşünülmektedir.
-
Muz ve Sera Kent Gazipaşa
Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Orta Akdeniz’de bulunan turizm yerine tarımı seçmiş bir kenttir. Elli bin nüfusu ile tarımın tüm ürünlerini yetiştirmeyi hedeflemiş, bir çiftçi kitlesi mevcuttur.
-
Bu Develer De Sahaya
Deve güreşleri, tülü denilen erkek develer arasında, hayvanların kızışma dönemi olan Aralık-Mart aylarında yapılır. Kızgınlık dönemindeki bu güreşme isteği, develerin doğasında vardır.
-
Kıynaşık Fırın
Bir gün büyük bir zevkle takip ettiğim Apelasyon E-Dergi'de yazma teklifi geldi. Aldı beni bir heyecan. İlk yazım o mu olsun, bu mu olsun? Sonra sakinleştim ve karşınıza gurur abidem olan KIYNAŞIK FIRIN'la çıkmaya karar verdim.
-
Bilgi ve Hakikat
Bilgi: İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünüdür. Hakikat ise: Düşünülen, tasarımlanan, imgelenen şeylere karşıt olarak var olandır.